Instagram

Mycket att uppleva!

Vi tänkte här ge dig lite snabba tips på vad du kan tänkas hitta på när du bor hos oss.

Som du redan har förstått så har vi en sagolik natur som bara den gör det värt ditt besök, men om du ändå vill göra något mer än att promenera runt i våra vackra omgivningar så kan vi varmt rekommendera en del saker att göra.

I Älvkarleby är samtliga attraktioner handikappanpassade och belagda vägar finns mellan dessa!  

Är ni ute på promenad så rekommenderar vi er att promenera ner längs med Daläven och besöka sportfiskeforum och de långa hängbroarna över Notören. Ta också gärna en promenad över Laxön som en gång var en militärförläggning.

Läs mer om Pokémon Go läget kring anläggningen

Vill ni uppleva städer så är Gävle och Uppsala bara en tågresa bort. Ca 15 minuters promenadväg härifrån hittar ni Upptågets station och därifrån kan ni ta er till Gävle, Uppsala, Arlanda och Stockholm. Ni kan också åka till Furuvik med Upptåget.

På/vid Anläggningen:
Bastu med omklädningsrum, gym och dusch, stort sällskapsrum flertal sällskapsspel samt utespel/lekar för sommaren. Hos oss kan ni låna upp till 4 st cyklar med hjälm och lås, en barnstol och barnhjälm. eller hyr en tamdemcykel på Laxön. Läs gärna en av böckerna du hittar i ditt hotellrum, byt gärna med dn egen utlästa. I restaurangen finns frukostbuffén, fika och snacks samt. Vi har våra ordinarie öppettider under helgerna samt alla dagar under veckorna 25-35.
Senare middag med aktiviteter som tex vinprovning, matlagningskurs, livemusik m.m kan bokas för sällskap 8 personer eller mer. 
 

Länkar

Visit Älvkarleby
Älvkarleby Sportfiske
Furuvik
Atelje Johan Thunberg
Älvkarleby Golfklubb
Älvkarleby Kommun
Romantic Sweden
 

Turistfolder (pdf)

 

Motionskarta

Inom 1000 meter:
Laxön med Johan Thunbergs AteljéCafé FurirenRestaurang KungsådranHantverkshuset, keramikverkstad samt laxtrappan på laxöns södra udde som mellan juli och september sjuder av laxar som leker.
I direkt närhet till anläggningen går flera upplysta vandringsleder/motionsspår i fantastisk natur.
Se gångväg här!


Följv vägen som smiter längs älven och knuten på Brostugan, efter 400m hittar ni Fiskekontoret där ni kan lösa fiskekort, handla fiskeutrustning samt
få tips och uppdaterad info om vattenflöden m.m. Väl där ser ni brofästena till de långa hängbroarna över älven.

Se gångväg här!

På andra sidan broarna börjar Älvkarleby centrum med bla. matäffär, pizzeria, restaurang, vägskyrka, multisportanläggning och byggvaruhandel.

Se bilväg här!

Mer tips på vad ni kan göra för utflykter finns på http://visitalvkarleby.se/